• ERVARINGEN

ERVARINGEN MET
BESCHERMINGSBEWIND

Op deze pagina vind je een ervaringen van personen die voor beschermingsbewind hebben gekozen.

Ervaringen Marieke

Marieke is licht verstandelijke beperkt. Ze woont in dezelfde wijk als haar ouders, waar ze goed contact mee heeft. Twee keer per week doen ze samen boodschappen en eten ze met elkaar. Haar moeder is haar bewindvoerder. Hun ervaringen zijn nu nog wel goed, maar Marieke en haar moeder vinden het prettiger om een professionele bewindvoerder aan te stellen, aangezien haar moeder al in de 70 is en kwakkelt met haar gezondheid.

Ook vindt Marieke het niet altijd prettig om over geld te moeten praten, terwijl ze net samen gezellig koffie drinken. Ze wil haar ouders niet meer belasten met haar geld zaken.

Ervaringen Peter

Peter is Sociaal Werker. In zijn werk coacht hij jong volwassenen die zoekende zijn om weer controle over hun dagelijks leven te krijgen. Hij zoekt samen met zijn cliënten naar een stabiele woonsituatie, werk/opleiding, interesses, gezonde sociale contacten aangaan en onderhouden. Doordat de cliënten vaak ook problematische schulden hebben, is het lastig om te focussen op de toekomst.

De financiële administratie wordt ondergebracht bij een beschermingsbewindvoerder. Deze zorgt voor een stabiele financiele situatie en is aanspreekpunt voor de schuldeisers, deurwaarders en schuldhulpverlening. Zo kan Peter met zijn client werken aan een betere toekomst zonder de zorgen van de financiën.

Situatie Elma

Elma is net gescheiden. Zij en haar 2 kinderen blijven in de woning achter. Ze heeft met gekregen spulletjes het naar haar smaak ingericht. En gelukkig krijgt ze uitbreiding van werkuren waardoor ze het net allemaal kan bekostigen. Helaas komen er na een korte periode van rust brieven van deurwaarders en incassobureau’s. Deze gaan allemaal over niet nagekomen betalingen van haar ex-partner in de periode voorafgaand aan de scheiding. Hij beheerde de uitgaven in de periode dat ze samen waren.

Ze overziet de situatie niet meer en maakt de post niet meer open. Ze neemt contact op met de beschermingsbewindvoerder. Nu stuurt ze haar financiele post door, worden de schulden door de bewindvoerder aangepakt en kan ze met haar kinderen genieten van de rust in haar eigen woning.

Situatie Johan en Loes

Johan en Loes genieten van het leven, samen met hun twee kinderen van 8 en 10. Ze houden van spontane ideeën, iedereen te helpen en hard te werken op basis van een nul-uren contract in de horeca. Ze hebben alles goed geregeld, denken ze. Doordat ze onregelmatige inkomsten hebben, maken ze niet op een juiste manier gebruik van de heffingen en toeslagen van de Belastingdienst. Ook blijven er weleens rekeningen liggen, die wel direct betaald moeten worden.

Ze hebben geen overzicht meer, krijgen nu brieven van de hypotheekverstrekker dat ze achter zijn met betalen. Deze zorgen krijgen steeds meer invloed op hun relatie. Ze brengen hun financiele administratie onder bij een bewindvoerder die samen met hen een overzicht maakt en de juiste voorzieningen aanvraagt. Door een leefgeld rekening te openen weten ze wat ze per week/maand tot hun beschikking hebben voor de huishoudpot. De rest wordt betaald via de beheerrekening, door de bewindvoerder.

Doordat ze aan kunnen tonen met de beschikking van de Rechtbank dat ze onder beschermingsbewind staan, geeft de hypotheekverstrekker ze extra tijd om de achterstand in te lopen.

Meer informatie?

home

algemene informatie over
Beschermingsbewind NHN

werkwijze

de werkwijze van
Beschermingsbewind NHN

tarieven

de tarieven van
Beschermingsbewind NHN

Wil je in een vrijblijvend gesprek onderzoeken of beschermingsbewind iets voor je is?

Contact
© Copyright - Beschermingsbewind Noord-Holland Noord - Website: JoStudio